Німецькі документалісти знімали на Миколаївщині епізоди для фільму про жахливі екологічні наслідки війни

Коментарi:

В основу фільму увійдуть кадри з «Евері» та ліси, що вигоріли в області.

14-15 грудня Миколаїв та Одесу відвідала знімальна група німецького телеканалу "KelvinFilm". Документалісти знімають відеоматеріал, який покаже масштаби шкоди навколишньому середовищу, заподіяну російськими військами на території України.

В основу фільму увійдуть кадри з місць пригод у Миколаївській області. Зокрема у Миколаєві 14 грудня журналісти відвідали термінал «Евері». Нагадаємо, вночі 17 жовтня в одну із ємностей підприємства прилетів ворожий дрон. Внаслідок чого соняшникова олія текла вулицями міста. Також зафіксовано наслідки пожеж унаслідок влучення ворожих снарядів у Галицинівському лісі.

Читайте також Щоб відновити спалені території Кінбурну, потрібно сорок років, – екологи

15 грудня німецькі журналісти відвідали Інститут морської біології та Український науковий центр екології моря в Одесі. Через бойові дії Чорне море може виявитися на межі екологічної катастрофи – до морських вод потрапляють токсичні речовини від снарядів, затопленої техніки. До того ж, від акустичного шуму гинуть дельфіни, а нафтові плями загрожують існуванню унікальних видів птахів.

Зі знімальною групою зустрілися голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, перший заступник Голови Миколаївської ОВ Георгій Решетилов, виконуючий обов'язки начальника Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) Олексій Радик, перший заступник начальника Державної екологічної інспекції області) Яна Майборода, які розповіли про екологічні наслідки воєнних дій на Миколаївщині та збитки, завдані півдні України.