У держдумі закликали до повної мобілізації заради перемоги над Україною

Коментарi:

Член комітету держдуми з безпеки Михайло Шеремет заявив, що без оголошення загальної мобілізації росія не зможе «перемогти» у війні з Україною.

За його словами, російському суспільству слід консолідуватися. Зараз же частина громадян "бездіяльно проводить час", оскільки війна їх ніяк не стосується і йде "десь там", сказав Шеремет виданню Ura.Ru.

На думку депутата, статус у "спеціальної військової операції" потрібно було поміняти вже давно, щоб проявити солідарність з військовими, які знаходяться на фронті.

12 вересня сенатор ради федерації Андрій Клімов заявив, що для введення воєнного стану та мобілізації в росії немає ніяких передумов. Навпаки, це було б вигідно "противникам країни", до яких він відніс»штаби і спецслужби НАТО". "Тоді б народ почав вирувати і вони отримали б головне», — пояснив Клімов.

Прес-секретар президента росії Дмитро Пєсков утримався від оцінок, чи вистачає армії особового складу, і переадресував питання про мобілізацію в Міноборони. Раніше він називав такі чутки "фейками". Пєсков також додав, що росія буде домагатися в Україні виконання всіх поставлених Путіним цілей.

Читайте також В армії Росії масові відмови від служби в бойових умовах

Тим часом у держдумі вирішили розширити список громадян, яких можна мобілізувати. Зокрема, депутати запропонували зараховувати до резервістів багатодітних батьків, якщо ті виявлять таке бажання. "Як показує практика, багато хто хотів би це зробити", – запевняють автори законопроекту. Ініціатива з'явилася після успішного контрнаступу ЗСУ на харківському напрямку. Якщо поправки приймуть, то росіяни з трьома і більше дітьми, які побажали стати резервістами, будуть покликані на війну в разі оголошення мобілізації.

25 серпня президент володимир путін наказав до кінця року збільшити штатну чисельність армії на 137 тисяч солдатів, щоб довести їх загальне число до 1,15 млн.

За даними джерел "важливих історій" в Генштабі, за початок загальної мобілізації виступає і військове керівництво росії, а той факт, що путін досі не зважився на масовий призов, генерали вважають великою помилкою.