Путін наказав за чотири місяці збільшити армію до 2 мільйонів осіб

Коментарi:

Президент володимир путін підписав указ про збільшення штатної чисельності збройних сил посії до 2,04 млн осіб. З них – 1,1 млн осіб.

Останній раз президент збільшував штат міноборони в 2017 році. Тоді він доручав поповнити ЗС на 19 тисяч осіб — 13 698 військових і 5357 цивільних. Таким чином штатна чисельність в останні роки повинна була становити 1,9 млн осіб, включаючи 1,01 млн військовослужбовців. Тоді розширення штату пояснювали створенням військ інформаційних операцій, нових частин і з'єднань, а також отримали постійний статус базами в Сирії.

Почати масову мобілізацію серед населення закликали путіна генерали генштабу. Її необхідність пояснювали браком особового складу на війні з Україною, яка йде вже більше півроку.

Чисельність російського угруповання, яке бере участь у військових діях, з урахуванням військ так званих "ЛНР" і "ДНР" оцінюється в 150-180 тисяч осіб. При цьому українська армія налічувала 250 тисяч осіб до початку бойових дій, а з урахуванням мобілізації її довели до 700 тисяч.

Російські генерали вважають, що нинішньої чисельності російських військовослужбовців недостатньо, а з нинішнім темпом просування армії війна може затягнутися ще на півтора-два роки.