Російські ракети на склади у Миколаєві наводила місцева прибиральниця

Коментарi:

Принаймні один із ракетних обстрілів Миколаєва, під час якого було зруйновано великий складський комплекс, коригувала прибиральниця. Саме після цього голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім оголосив винагороду за повідомлення про навідників російських ударів.

Про це розповів журналіст Єгор Трояновський в ефірі Радіо НВ.

Трояновський разом із американськими журналістами у липні зробив великий сюжет про Миколаєва для телеканалу VBS. Зокрема, в ньому розповідалося про регулярні російські ракетні удари по місту.

За інформацією Трояновського, принаймні один із ударів (він говорить про 17 липня) по великому логістичному об'єкту, був наведений прибиральницею, яка там працювала.

– Я був на тому місці та спілкувався з людьми, зокрема, з власником кількох павільйонів цієї бази. І один із моїх знайомих, він займався протягом трьох днів збором тіл. Ну що сказати, величезна територія і її зрівняли із землею, – розповідає журналіст. – Один із знайомих нам бійців сказав, що на цій базі знаходився тиловий підрозділ його частини. І, наскільки зрозуміло, саме прибиральниця навела. 6 ракет і досить точно по території саме цієї бази. Наступного дня з'явилося відео губернатора Кіма, який закликав шукати навідників. Не знаю, наскільки це працює, але це не єдиний удар по Миколаївщині, де були значні втрати військових. 23 липня був удар під час якого загинуло керівництво 28-ї бригади.

– Тобто можна стверджувати, що всередині Миколаєва є люди, які допомагають окупантам завдавати ударів?

- Абсолютно точно. І не лише у Миколаєві, в інших містах також. Тому що зараз триває така артилерійська боротьба і дуже серйозна, і ставки підвищуються.