Загинув комбриг Гуляєв, який захищав і очищав Миколаївщину від окупантів

Загинув командир 28 Одеської ОМБр ЗСУ

"Командир 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу полковник Віталій Гуляєв 23 липня віддав своє життя, захищаючи Україну. Він був справжнім українським офіцером-лицарем, мужньою, рішучою і водночас доброю, веселою, надзвичайно світлою людиною. Він був батьком для своїх солдатів і жахом для ворогів", – повідомив Олександр Турчинов.

"Комбриг обрав свій шлях – шлях захисника країни. З 2014 року на фронті. У 2022-му його одеська 28-ма бригада зупинила просування російських військ на півдні і, відкинувши їх, крок за кроком почала очищати від погані Миколаївщину та Херсонщину", – зазначив Турчинов.

Олександр Турчинов так розповів про своє ставлення до комбрига 28 ОМБр: "На початку квітня, після перемоги під Києвом та звільнення Київської області, нас перекинули сюди, на південь, де я і познайомився з Гуляєвим. Чотири місяці ми воювали поруч. Але ці місяці дорівнюють цілому життю. І коли з твого життя йде у вічність така людина – це боляче. Це відчувають всі, хто воював разом з ним.

Я знаю, що життя героїв нескінченне, і Віталій Гуляєв разом з іншими загиблими захисниками України вже у складі Небесного воїнства, де немає зради, бруду та інтриг, де є вічне Світло і безмежна Любов.

"В Одесі та Миколаєві, які захищав комбриг, залишається ще багато вулиць з рудиментарними совковими радянсько-рашистськими назвами. Дуже прошу одеських та миколаївських депутатів, щоб у ваших містах були вулиці полковника Гуляєва", – вважає Турчинов.

Гуляєв очолив 28-у ОМБр у вересні 2021 року, до цього він обіймав посаду начальника штабу 28-ї бригади.