У Севастополі повідомили, що підводний робот Росії виявив у Чорному морі американський безпілотник, що розбився

Коментарi:

Американський безпілотник MQ-9 Reaper, який розбився у Чорному морі, знайшли неподалік Севастополя на глибині 850-900 метрів.

Про це повідомляє севастопольське видання ForPost з посиланням на джерело, близьке до Міноборони РФ і знайоме з деталями операції.

За інформацією видання, фахівці Міноборони виявили безпілотник у день його падіння 14 березня на дні моря за 60 кілометрів від Севастополя. Джерело стверджує, що безпілотник знайшов підводний робот.

Наразі в районі падіння безпілотника чергує російський військовий корабель, також охороняється зона периметра місця падіння.

«Глибина, де залягає безпілотник, є досить пристойною. Щоб здійснити підйом, необхідно задіяти кошти, які використовувалися при підйомах глибоководних підводних човнів, що затонули», — сказав співрозмовник видання.

Офіційного підтвердження цієї інформації немає.

ABC News з посиланням на неназваного представника США раніше повідомив, що російські військові, можливо, змогли дістати уламки безпілотника. Телеканал не уточнив, які саме частини апарату вдалося підняти російським військовим.

"Російська служба Бі-бі-сі" звернула увагу, що 14 березня в російських провоєнних телеграм-каналах з'явився аудіозапис, на якому чути, як деякі люди ведуть переговори про підняття уламків дрону. На записі йдеться, що військовим вдалося підняти «кожух двигуна внутрішнього згоряння».

Секретар Ради безпеки Микола Патрушев 15 березня заявив, що Росія спробує дістати безпілотника. «Я не знаю, чи зуміємо ми дістати [апарат з дна] чи ні, але те, що це робити треба [безперечно]. І цим займатимемося обов'язково. Сподіваюся, звісно, на успіх», — казав він.