Справу завербованого спецслужбами рф миколаївця передано до суду

Коментарi:

На покидьку кров невинних жертв ракетних обстрілів по Миколаєву

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця міста Миколаєва за фактами державної зради, пособництва державі-агресору, виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України, вчинене повторно, а також порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, інвалідності та за іншими ознаками.

Обвинувачений збирав та передавав спецслужбам рф відомості щодо позицій українських військ та об’єктів критичної інфраструктури на території Миколаєва, по яким у подальшому проводились ракетні та артилерійські удари зс рф. Також він надавав інформацію стосовно результатів вже здійснених обстрілів таких об’єктів.

Зловмисник поширював через месенджери у соціальних мережах антиукраїнські дописи, давав позитивну оцінку діям окупантів, принижував гідність українських військовополонених, розпалював ворожнечу та ненависть у публікаціях та коментарях.

У ході обшуку за місцем мешкання цього покидька виявлено та вилучено мобільний телефон з доказами його злочинної діяльності, який використовувався для спілкування з представниками фсб рф та передачі зібраних даних розвідувального характеру.

Зловмисник перебуває під вартою, повідомили в Миколаївській обласній прокуратур, яка направляла до суду справу зрадника.

Досудове розслідування вів слідчий відділ УСБУ в Миколаївській області.