Міст біля Каховської ГЕС окупантам вже майже не знадобиться

Обстановка на півдні України – станом на 11.00 10 серпня від ОК «Південь» ЗСУ.

10 серпня протягом ночі продовжував наносити ураження реактивними снарядами.

Внаслідок удару системами залпового вогню “Смерч” по Миколаєву та передмістю, пошкоджено вісім приватних будинків, в одному з них через влучання боєприпасів сталася пожежа. В лісі, поблизу села Галицинове, виникло два місця займання. Пожежі оперативно ліквідовані. На одному з підприємств від обстрілів понівечені склади та автобаза.

Ворог двічі обстріляв Нікопольський район з «Градів». Скерував по житлових кварталах 80 реактивних снарядів. Свідомо і підступно ударив, коли люди спали. Під вогонь потрапили Марганець та Мирівська громада.

У Марганці 13 людей загинули, 11 постраждали, з них п’ятеро у важкому стані. У місті понівечені понад 20 багатоповерхівок, Центр надання адмінпослуг, Палац культури, гуртожиток, дві школи, будівля мерії. Тривають роботи з розбору завалів.

Тим часом, наш вогневий контроль транспортно-логістичних шляхів на тимчасово окупованих територіях Херсонщини призвів до закріплення статусу мосту в районі Каховської ГЕС, як непридатного для використання. Влучання акуратне, але дієве.

В Чорному морі роздувається шторм, тож 10 кораблів та катерів ворожого флоту все щільніше притискаються до кримського узбережжя, уникаючи ураження. Але два надводних ракетоносії тримають напоготові 16 ракет типу «Калібр», а один великий десантний корабель – своєю присутністю позначає, що висадка десанту гіпотетично не виключена.

Функціонування «зернових коридорів» під контролем Стамбульського координаційного центру і міжнародними гарантіями триває. Вчора ще два судна вийшли в рейси і одне прибуло під завантаження.