Масштабна висадка лісів на Миколаївщини: найближчими часом в області буде засаджено ще 500 гектарів

Коментарi:

На півдні України триває масштабна висадка лісів. Навесні державне підприємство «Ліси України» вже висадило понад тисячу гектарів нових лісів, з яких 760 гектарів на території Миколаївщини.

Читайте МН у Telegram: тільки важливі новини

Висадка лісу в регіоні відбувається за планом, погодженим робочою групою при Миколаївській обласній військовій адміністрації. Робоча група розглянула перелік 246 обстежених ділянок площею понад 2400 гектарів.

Кандидат біологічних наук Олександр Рак додав, що на деяких ділянках були виявлені червонокнижні рослини, і цю територію вилучили з планів лісорозведення.

«Саме це і було метою проведення цих досліджень — не нашкодити степу, і зберегти його біорізноманіття. Водночас ми виявили серед ділянок зі списку чимало тих, на яких висадка лісу зупинить ерозивні процеси та вимивання ґрунту. Тут висадка лісу є обов’язковою», — сказав він.
Найближчими тижнями в області буде висаджено ще 500 гектарів лісу.

«Спільно з лісівниками ми розробили дієвий алгоритм взаємодії, який дозволить нам водночас розвивати лісову галузь, а також зберегти цінний степ в нашому регіоні», – прокоментувала начальниця управління екології та природних ресурсів Миколаївської обласної військової адміністрації Олександра Єфименко.