У Миколаївській області зросла кількість випадків сказу тварин

Коментарi:

Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області опублікувало статистику про заразні хвороби тварин у березні 2024 року

Випадки сказу були у десяти районах.

Повторні випадки у собак зафіксовано у Первомайську та у селі Восіятському Вознесенського району.

У Миколаєві оголошували карантин на сказ через загиблого пса на вулиці Чепіги. Аналогічна ситуація була у селі Петрове-Солониха.

Знову ж таки повторні випадки сказу котів були в Очакові. І у двох селах Широкої громади – у Широкому та Новотимофіївці.

Другий місяць поспіль фіксується сказ лисиць на околицях села Довга Пристань Первомайського району. Також від цієї хвороби загинули лисиці біля Південно-Бузького кар'єру.

А в селі Братолюбівка Вознесенського району від сказу впали нутрії.

Через африканську чуму загинули дикі кабани в мисливських угіддях Баштанського району – туші тварин знайшли лісники та відправили на дослідження. Аналогічний випадок тут був місяць тому.

А на міні-фермі у селі Кринички Миколаївського району від африканської чуми загинули домашні свині.

Лейкоз худоби знову діагностували у двох підсобних господарствах у селі Лоцькіне. Минулого року тварини тут загинули щомісяця.

Рецедів вароатозу бджіл зафіксовано у селі Калинівка Миколаївського району. А на двох пасіках на околицях Миколаєва – у Варварівці та Корабельному районі – у бджіл діагностували нозематоз.