Кінбурнська коса може стати островом через підрив Каховської ГЕС

Коментарi:

Кінбурнська коса, розташована на чорноморському узбережжі Миколаївської області, може тимчасово стати островом через підрив Каховської гідроелектростанції та розлив води з Каховського водосховища.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявила керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

"Це (Кінбурнська коса – ред.) – теж небезпечна зона для ворога зараз, у тому числі в екологічному сенсі. Тому що підтоплення може бути і там досить критичним, аж до того, що тимчасово півострів може стати островом", – сказала Гуменюк.

За її словами, такий неприродний рівень води може відокремити півострів від материкової частини.

"Це, звичайно, ускладнить логістику ворога. Вони і зараз не перебувають там постійно. Західна частина Кінбурнської коси, з якою вони ведуть обстріли, – вона, як правило, використовується ними як безпосередньо вогнева позиція: вони приїжджають туди, обстріляли та ретируються, усвідомлюючи , що одразу отримають у відповідь", – заявила вона.

За словами Гуменюк, до минулої ночі не було ознак того, що росіяни готують теракт на Каховській ГЕС, потужнішого маневрування лівим берегом Дніпра вони не демонстрували.

Наразі лівий берег Херсонської області страждає від затоплення більше правого, а російські мінно-вибухові загородження дрейфують річкою Дніпро і можуть вибухати, сказала також Гуменюк.