Росія заявила про «жест доброї волі» під Бахмутом

Коментарi:

Міноборони РФ визнало відступ на північ від міста.

Міноборони Росії визнав сьогодні відступ своїх військ на північ від Бахмуту.

«На малоїлінівському напрямку з метою підвищення стійкості оборони підрозділами «Південного» угруповання російських військ «зайнято кордон з урахуванням вигідних умов Берхівського водосховища», — йдеться у повідомленні Міністерства оборони Росії.

Також міністерство оборони Росії заявило, що 11 травня українські військові наступали на Соледарському напрямку "на всій лінії бойового зіткнення довжиною 95 кілометрів".

Вчора ввечері Москва повідомлення воєнків про відступ спростовувала.

З повідомлень російських воїнкерів випливає, що українські війська вчора завдали успішних ударів на північ і південний захід від Бахмута, а також у напрямку Соледара.

На трьох напрямках під Бахмутом ЗСУ прорвали оборону ворога і зайняли російські позиції, росіяни відступили, що створює загрозу оточення головних сил вагнерівців у Бахмуті.

Ще одного удару було завдано також у районі Майорська під Горлівкою, бій йшов і біля Вугледару.

Міноборони України підтвердило, що з початку тижня військовим ЗСУ вдалося просунутися на Бахмутському напрямку вперед на 2 км і не втратити за цей час жодної позиції у місті. Те, що окупантів відкинули у деяких напрямках, підтвердив і президент України Володимир Зеленський.