При окладі у 6 тисяч одержати 45: скільки заробляють керівники управлінь Миколаївської міської ради

Коментарi:

Протягом 2022 року заробітна плата начальників ряду управлінь Миколаївської міської ради складала від 30 до 45 тис. грн. Окрім премій та відпускних вони отримували і грошову допомогу для вирішення матеріально-побутових питань.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Директор департаменту праці та соціального захисту Сергій Василенко минулого року в середньому отримував зарплату в розмірі 45,4 тис. грн. Оклад в розмірі 6-8 тис. грн щомісячно доповнювали надбавки за досягнення в праці (12 тис. грн) та премії (8-11 тис. грн). Згідно з відповідями на запит, Василенко також отримав по 37 тис. грн допомоги на оздоровлення та вирішення соціально-побутових питань. Середня зарплата його заступниці Ірини Чорної склала 41,1 тис. грн, а начальниці відділу Надії Скопенко – 30 тис. грн.

Начальниці управління охорони здоров’я Ірині Шамрай виплачували в середньому 42,3 тис. грн зарплатні. В цю суму крім окладу 8 тис. грн увійшли надбавки та премії, а в лютому було видано 43 тис. грн допомоги на оздоровлення. Середня заробітна плата її заступника Віктора Фаюка склала 31,7 тис. грн, а заступниці з фінансово-економічних питань Вікторії Садовської – 33,4 тис. грн.

Читайте також Зарплати керівників миколаївських комунальних підприємств – по 50-70 тисяч гривень на місяць

В управлінні освіти Миколаївської міськради заробітні плати керівництва дещо нижчі. Начальниця управління Ганна Личко отримувала в середньому 35 тис. грн. В них щомісяця входила премія від 5 до 27 тис. грн. Зарплата її заступниць Лариси Іванової та Світлани Макарової 2022 року складали в середньому 30,4 та 29,6 тис. грн відповідно.

Начальнику управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Олександру Герасимені під час воєнного стану минулого року виплачували в середньому по 33,5 тис. грн. Зазначимо, що в грудні, окрім 49 тис. грн премії, він отримав 25,3 тис. грн матеріальної допомоги. Середня зарплата його заступника Олександра Тунітовського склала 29 тис. грн. Він також отримав у листопаді 25 тис. грн допомоги.

Найнижчі зарплати серед тих управлінь, які надали відповідь на запити журналістів Центру, виявилися у керівництва управління капітального будівництва. Через воєнні дії у 2022 році будівництво у Миколаєві зупинилося, тому управління практично не проводило ніяких закупівель. При цьому середня зарплата начальника управління Олександра Позднякова склала 31,2 тис. грн, А у грудні він отримав майже 60 тис. грн премії.

Читайте також Миколаївська міська рада має намір виділити 30 тисяч грн. на лікування хлопчика, якого важко поранили окупанти

Нагадаємо, що Виконавчий комітет Миколаївської міської ради відмовився надати журналістам Центру інформацію про розмір заробітних плат, надбавок та премій міського голови, його заступників та помічників протягом 2022 року. Відмовилися оприлюднити дані про зарплатню своїх керівників і ряд управлінь міськради. Чиновники пояснили ненадання інформації форс-мажорними обставинами, а саме воєнним станом, введеним через повномасштабне вторгнення РФ.