Поки що в Миколаїв повертається лише малий та середній бізнес

Коментарi:

Миколаївська область все ще залишається прифронтовим регіоном. Миколаїв же тим часом повертається до звичного життя, хоч і в нових умовах.

Місто поступово повертається до нормального життя. З кожним днем дедалі більше миколаївських приватних закладів відчиняють двері клієнтам. Хтось радіє порівняно спокійним дням, хто адаптувався до нових умов.

Нині до Миколаєва повернулися близько 50-70 тисяч городян, в область – близько 100 тисяч мешканців. Про це сьогодні, 11 січня, в ефірі національного марафону розповів голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Процес повернення бізнесу до регіону йде повільно та важко.

«Частково бізнес повертається до міста. В основному це компанії зі сфери послуг та ті, що надають критично важливі послуги: транспорт, зв'язок, пошти та банки. Великі підприємства Миколаєва здебільшого не можуть відновити роботу. Великий бізнес оцінює ризики. Загалом ділова активність ще дуже слабка. Потрібен час та безпека. І бажано, щоб Миколаїв став учасником «зернового коридору». Тоді процес піде швидше», – розповів Кім.

Щодо Миколаївського глиноземного заводу, що належав російському олігарху Олегу Дерипасці, то Кім запевнив, що тепер це підприємство працюватиме на Україну.

Читайте також АРМА не змогло взяти в управління Миколаївський глиноземний завод Дерипаски

«Моя ініціатива – залишити робочі місця на цьому заводі. За процедурою він переходить у державну власність і працюватиме виключно на користь України. Тому процедура йде, зараз коментувати зарано, бо є юридичні питання у процесі», – зазначив він.