Ворог мінує лівобережжя Дніпра, на Миколаївщині втратив шість паливозаправників

Коментарi:

Оперативна обстановка на півдні Україні вдень 5 листопада – від ОК «Південь» ЗСУ.

Ворог на правобережжі Дніпра здійснює маневри силами та засобами, облаштовує рубежі оборони, на лівобережжі заміновує узбережжя, вивозить населення за 15-кілометрову зону, окопує техніку, облаштовує вогневі позиції.

Вночі противник застосував дрони-камікадзе по південних регіонах. Вправними діями зенітних ракетних підрозділів та мобільних вогневих груп Сил оборони шість «Шахедів» знищено над Миколаївщиною, два – над Вінниччиною.

Нещодавно звільнені населені пункти Бериславського району ворог обстрілював зенітними ракетами системи С-300. Втрат та руйнувань не зафіксовано.

Протягом ночі наші ракетники та артилеристи завдавали ударів по позиціях ворога, логістичних центрах, районах зосередження живої сили та техніки рашистів. Виконано 70 вогневих завдань. Було знищено буксир. Ще два плавучі засоби отримали пошкодження та потребують ремонту. Підтверджено ураження колони окупантів, що очікувала на переправу біля Ольгівки.

Неподалік Нововасилівки Миколаївської області знищено шість паливозаправників противника.

Під час спроб ворога нанести авіаційні удари по наших позиціях, зенітниками протиповітряної оборони знищено на Бериславщині два ударних гелікоптера Ка-52.

Корабельне угруповання рашистів у Чорному морі нараховує сім кораблів та катерів, які знаходяться на чергуванні та маневрують уздовж узбережжя Криму. У готовності до застосування ракетного озброєння перебуває носій крилатих ракет із вісьмома «Калібрами» на борту.