На Миколаївщині директора підприємства, який нажився на реконструкції школи, відправили до суду

Через п'ять років спливли подробиці крадіжки бюджетних грошей.

У 2017 році тодішній керівник департаменту міськради, зловживаючи своїм службовим становищем, на підставі підроблених офіційних документів щодо виконання підрядних робіт, перерахував бюджетні кошти на адресу підрядника за фактично їхнє невиконання.

В свою чергу, 44- річний директор підприємства заволодів близько пів мільйоном гривень міської ради під час виконання робіт з розробки проєктно-кошторисної документації.

Внаслідок таких дій завдано збитків бюджету міста майже у пів мільйона гривень.

Співробітники слідчого управління Головного управління Национальної поліції України в Миколаївській області повідомили про підозру фігуранту за ознаками злочинів. Їх передбачено за ч. 5 ст. 191 КК України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» та ч. 1 ст. 366 КК України «Службове підроблення».

Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нині слідчі закінчили розслідування та направили кримінальне провадження до Миколаївської обласної прокуратури, яка скерувала обвинувальний акт до суду. Про це повідомили в поліції Миколаївської області.