Як правильно приймати вітамін D?

Коментарi:

Вітамін Д – одна з найважливіших біологічних речовин, які необхідні для здоров'я організму. Він також називається сонячним вітаміном, тому що в невеликій кількості міститься в ультрафіолетових променях.

Саме тому лікарі виписують дітям, що народилися в осінньо-зимовий період року, вітамін Д3 у краплях https://apteka911.ua/shop/vitamin-d3, тому що вони не можуть отримати його природним шляхом у достатній кількості спочатку життя.

Чому вітамін Д такий важливий?

Важливість цієї речовини важко переоцінити, особливо якщо йдеться про нашу країну із затяжною зимою та дощовою осінню. Сьогодні аптеки пропонують широкий вибір таблеток та капсул з D3, про наявність яких ви можете дізнатись у медичній інформаційній системі Аптека 9-1-1. Щодо необхідності їх прийому, вона обумовлена ​​низкою факторів:

  • речовина забезпечує належний обмін фосфору та кальцію в організмі;
  • відсутність біологічно активних речовин цієї групи загрожує неправильним функціонуванням багатьох органів;
  • при нестачі «сонячного» вітаміну кістки стають крихкими.

Для мешканців країн, де сонце світить яскраво цілий рік, недолік D3 абсолютно не загрожує. Нам необхідно штучно вводити його в організм. Це можна зробити за допомогою продуктів, що містять у великій кількості сполуки групи D, але дієвішим способом буде прийом аптечних препаратів.

Як правильно приймати вітамін D3?

Біологічно активну речовину групи D слід приймати наступним чином:

  • у першій половині дня, бажано перед обідом, оскільки воно викликає активність організму, що може призвести до безсоння;
  • з'їжте разом з таблеткою якийсь жирний продукт, так як Д3 відноситься до жиророзчинних препаратів;
  • окремо від речовин групи E, оскільки ці два вітаміни гірше засвоюються при одночасному прийомі;
  • заохочується прийом у комбінації з біопрепаратами групи К, а також кальцієм, проте їх можна приймати порізно, але в один день.

Дотримуючись таких рекомендацій, ви зможете наситити організм «сонячною» речовиною, значно зміцнивши імунітет і убезпечивши себе від багатьох хвороб.