На Миколаївщині знову обстріляли Очаківський порт, на Херсонщині точаться бої, – військова адміністрація

Коментарi:

Минулої доби росіяни обстріляли Миколаївський та Баштанський район, на Херсонщині окупанти мінують шляхи та переправи на шляху до відступу.

Як повідомляється в ранковому зведенні обласної військової адміністрації, протягом доби на ворожі удари зазнав населений пункт Широківської громади Миколаївського району. Попадання було до дитячого садка і відкритими територіями. Також внаслідок обстрілу пошкоджено житловий будинок та зруйновано господарські прибудови. Постраждалих немає.

Також у понеділок ворог завдавав ударів по території аквазони Очаківської громади. Постраждалих немає.

Як повідомляє ОК "Південь", у понеділок противник обстріляв тилові громади Миколаївського району, внаслідок чого пошкоджено панелі сонячних батарей. Постраждалих немає.

Під постійним вогнем залишаються населені пункти Березнегуватської громади, що знаходяться на лінії розмежування. Інформація про постраждалих та пошкоджених житлових будинків уточнюється.

У Херсонській області тривають активні бойові дії. Окупанти обстрілюють Бериславський район, руйнуючи громадянську інфраструктуру та вбиваючи мирних мешканців.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, з метою уповільнення контрнаступу наших підрозділів окупанти продовжують мінувати мости та переправи на шляхах відступу у Херсонській області. У Командуванні Повітряних Сил повідомили, що в Бериславському районі збили два ворожі ударні вертольоти Ка-52.

Триває фіксація фактів мародерства російськими військовими на деокупованих територіях. На звільнених від російських окупантів територіях Херсонщини продовжуються роботи з відновлення, організується допомога місцевим жителям, працює міжнародна організація "Лікарі без кордонів".