У Миколаївській та Херсонській областях окупанти мінують мости на шляху відступу

Коментарi:

Генштаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію про російське вторгнення станом на 18:00 24 жовтня. Українські військові витіснили росіян із чотирьох населених пунктів Донбасу.

Зведення з'явилося у Фейсбуці відомства.

Противник веде наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках. А ЗСУ протягом поточної доби відбили атаки ворога в районах Спірного, Соледара, Бахмута, Андріївки, Мар'їнки та Первомайського. Завдяки успішним діям наші війська витіснили ворога з Кармазинівки, М'ясожарівки та Невської Луганської області та Новосадового Донецької області.

За наявною інформацією РФ продовжує підготовку частини мобілізованих на полігонах. Вона йде тяжко через некомплект офіцерських та сержантських посад інструкторсько-викладацького складу навчальних частин (полігонів, центрів підготовки), пише Генштаб. Нестача кадрів спричинена загибеллю більшості таких фахівців під час бойових дій, а також через надмірну кількість мобілізованих.

Тим часом ворог обстрілює позиції ЗСУ вздовж лінії зіткнення та веде повітряну розвідку. Протягом доби противник завдав трьох ракетних та семи авіаційних ударів, здійснив три обстріли з реактивних систем залпового вогню. Під удар потрапили об'єкти інфраструктури у Куп'янську Харківської області, Вугледарі та Соледарі Донецької області та Миколаєві.

На Волинському та Поліському напрямках зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів по об'єктах критичної інфраструктури України з території республіки Білорусь. У тому числі й ударними БПЛА іранського виробництва.

На інших напрямках ворог здійснював обстріл:

  • на Слобожанському напрямку – Червоного, Огурцово, Стариці та Чавунівки;
  • на Куп'янському та Лиманському напрямках – Берестове, Кислівки, Кам'янки, Дронівки, Зарічного, Надії та Білогорівки;
  • на Бахмутському напрямі – Бахмутського, Бахмута, Білогорівки, Веселого, Зеленопілля, Курдюмівки, Верхньокам'яного, Озаранівки, Опитувального, Соледара, Спірного та Якоря;
  • на Авдіївському напрямку – Авдіївки, Бердичів, Водяного, Невельського, Красногорівки, Костянтинівки, Новомихайлівки, Мар'їнки та Первомайського;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках – Великої Новосілки, Времівки, Вугледару, Гуляйполя, Залізничного, Малинівки, Микільського, Ольгівського, Павлівки та Шевченка;
  • на Південнобузькому напрямку - Благодатного, Білогірки, Правдиного, Партизанського, Давидового Брода та Трифонівки.

Для уповільнення контрнаступу ЗСУ окупанти продовжують мінувати мости та переправи на шляхах відступу у Миколаївській та Херсонській областях.

Росіяни для поповнення поточних втрат активно вербують ув'язнених як на території Росії, так і на окупованих територіях. Так, із виправної колонії № 90 у Херсоні випустили більшість злочинців. Водночас окупанти продовжують евакуацію поранених до Криму.

Авіація ЗСУ протягом поточної доби завдала 17 ударів. Підтверджено поразку 13 районів зосередження озброєння та військової техніки ворога та чотирьох позицій зенітних ракетних комплексів. Крім того, підрозділи протиповітряної оборони на різних напрямках збили два вертольоти.

Українські ракетні війська та артилерія за добу вразили чотири пункти управління, десять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, шість складів боєприпасів, зенітний ракетний комплекс, район вогневих позицій артилерії та три інші важливі об'єкти супротивника.