путін ввів військовий стан на анексованих територіях України

Коментарi:

Президент росії путін заявив, що підписав указ про введення воєнного стану на анексованих територіях України – самопроголошених "Л/ДНР" та окупованих частинах Херсонської та Запорізької областей з 20 жовтня.

Виступаючи з відеозв'язку на нараді ради безпеки рф, він пояснив, що на цих територіях режим воєнного стану діяв ще до їхнього «вступу до складу росії». «Наразі нам необхідно оформити цей режим уже в рамках російського законодавства. Тому мною підписано указ про введення воєнного стану у цих чотирьох суб'єктах рф», – сказав путін. Сьогодні ж указ буде відправлено на затвердження до ради федерації.

путін також оголосив, що глави російських регіонів будуть наділені додатковими повноваженнями для забезпечення безпеки.

Військовий стан в анексованих українських регіонах, які кремль оголосив територією росії після «референдумів» наприкінці вересня, запроваджується у зв'язку з настанням ЗСУ, визнав путін.

Чиновникам територій, де діє цей режим, доручається провести «мобілізаційні заходи» у сфері економіки, а також створити територіальну оборону та сформувати міжвідомчі координуючі органи (штаби територіальної оборони).