Утримання Херсонської та Запорізької областей стало для Путіна важливішим за оборону ЛНР

Коментарi:

Оборона Луганської області – не пріоритет російського керівництва, там вважають, що утримання позицій у Запорізькій та Херсонській областях стратегічно важливіше.

Такий висновок робить Інститут вивчення війни після втрати росіянами Лимана.

Незважаючи на обвал Харківсько-Ізюмського фронту та падіння Лимана, росіяни продовжують зміцнювати свої позиції на півдні. "Це передбачає, що Путін набагато більше дбає про утримання стратегічних територій Херсонської та Запорізької областей, ніж Луганської області", – пише "Інститут".

Експерти вважають, що це рішення особисто російського президента, а не військового командування.

Зазначимо, що в російській "патріотичній" спільноті після поразки під Лиманом розгорнулася критика військового керівництва – зокрема генералів, які курирували цей напрямок. А також керівництво міноборони РФ, де процвітає "кумівство".

Тобто американські військові експерти вважають, що справа не в генералах, а в Путіні, який вирішив надати пріоритет південному напрямку.

Нагадаємо, вчора радник Офісу президента Олексій Арестович заявив, що поява критики військового керівництва РФ з боку глави Чечні Рамзана Кадирова та інших російських діячів після відступу РФ із Лиману означає хитке становище президента РФ Володимира Путіна.