Лиман вийшов зі складу російської федерації: до міста зайшли українські військовослужбовці

Коментарi:

Міноборони росії повідомляє про організований відступ своїх військ на більш «вигідні рубежі»

До Лимана Донецької області зайшли українські військовослужбовці, у місті ще тривають бої.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Черевий в ефірі інформаційного телемарафону.

"Ми вже в Лимані, але йдуть бої, деталі будуть пізніше", – наголосив він.

За словами Череватого, російські окупанти масово просили російське командування про допомогу, але "напевно, всі дивилися концерт на Червоній площі, тому не могли підійти... А прийшли наші війська".

Спікер зазначив, що у цій битві "є кілька важливих моментів – продовжити успішну Харківську операцію, тому що, як правило, війська йдуть на певному підйомі, куражі. А друге – захопити важливий район, який відкриває ворота для звільнення українського Донбасу – це далі на Сватове, Кремінну, Сєвєродонецьк".

При цьому на запитання – коли це буде здійснено – відповів, що це вирішуватимуть штаби. Він підкреслив, що це і "важливий психологічний момент – оточення великого угруповання противника, яке перед тим хвалилося своєю непереможністю".

"І це нищівний психологічний момент для противника, оскільки там боролися не останні війська, там боролися професійні військові, так званий "Барс", – додав Черевий.

Він уточнив, що українські військовослужбовці "зламали не якихось там "мобіків", а ламають досить потужну оборону. Там тривають жорстокі бої", – додав речник.

Тим часом міноборони росії «підтвердили», що Лиман вийшов зі складу росії.

"Союзні війська відведені з населеного пункту Червоний Лиман на більш вигідні рубежі", – відрапортували росіяни.