ЗСУ звільнили стратегічно важливе село Киселівка, – голова Херсонської облради

Коментарi:

Вчора ЗСУ звільнили село Киселівка Херсонської області. Про це повідомив голова Херсонської облради Олександр Самойленко В ефірі телемарафону.

"Вчора був деокупований населений пункт Киселівка, який знаходиться в безпосередній близькості до самого обласного центру.

Єдиний населений пункт, що розділяє сьогодні українську армію і місто Херсон – – це знаменита Чорнобаївка", – заявив Самойленко.

У той же час Генштаб ЗСУ поки не повідомляв про перехід Киселівки під контроль ЗСУ.

Раніше про залишенні росіянами Киселівці писав Інститут вивчення війни, але заступник голови призначеної РФ адміністрації Херсонської області Стремоусов спростував це, записавши відео з цього населеного пункту. Публікували вчора відео звідти і російські ЗМІ, стверджуючи, що село залишається під контролем РФ.

Чому Киселівка так важлива

"Киселівка – це село на трасі М14, яке з'єднує Миколаїв і Херсон. Тобто, це тактичний рівень, українські сили оборони просуваються вздовж цієї траси до Херсона в ході запланованих дій, а чим ближче ми до Херсона, тим ближче його звільнення", – пояснює військовий експерт Владислав Селезньов.

Він зазначає, важливо розуміти, що від Киселівки до Чорнобаївки (а саме аеродрому, який знаходиться неподалік) відстань вже становить менше 10 км.

Це означає, що українська артилерія може вже працювати по тих "залишках" окупантів, які досі зосереджуються на території аеропорту і росіяни знаходяться під вогневим впливом, а значить рух ЗСУ буде направлено і далі на те, щоб знищити угруповання окупантів на правому березі Дніпра.

А у жителів міста Миколаєва з'явилася надія повернути у водопровід дніпровську воду.