ОК "Південь" про наступ на Херсон: ми закріплюємося на дільницях і знищуємо логістику РФ

Коментарi:

Збройні Сили України продовжують позиційне ведення бойових дій на півдні, намагаючись не дозволити росіянам підтягнути резерви.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомила речник оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

За її словами, ЗСУ продовжують зміцнювати свої позиції на півдні і закріплюватися на зайнятих ділянках, знищуючи логістичні центри росіян, транспортні артерії і командні пункти, щоб не давати противнику підтягувати резерви.

Вона в черговий раз зазначила, що під час проведення військової операції необхідно дотримуватися режиму інформаційної тиші.

"Ця війна має ознаки гібридної і має паралельну інформаційну реальність, яка не може бути заблокована, це XXI століття, ми проводимо роботу з усіма військовими і говоримо, що не можна вказувати геолокації і вести стріми, розкриваючи позиції. Від цього в першу чергу страждають військові. Робота проводиться, але бажання "хайпанути" прокидається не тільки у бійців, а й у багатьох експертів. Тому ми не будемо передчасно говорити про звільнення населених пунктів", — сказала Гуменюк.

Спікер ОК "Південь" звернулася до місцевих жителів на тимчасово окупованих територіях із закликом облаштувати укриття із запасами їжі, води і медикаментів хоча б на кілька днів, якщо населений пункт розташований в зоні активних бойових дій.