У Росії наказано будь-якими способами приховувати та заперечувати факти вибухів у Криму

Коментарi:

Підконтрольна росії окупаційна адміністрація Криму наказує засекречувати факти вибухів на військових об’єктах, заявило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«Під час спеціальної наради заступник міністра оборони РФ Дмитро Булгаков наказав у будь-який спосіб приховувати факти вибухів на складах боєприпасів і військових об’єктах, що дедалі частіше стаються на території тимчасово окупованого Криму», – йдеться в повідомленні.

«У випадках, якщо інформація про знищення військових об’єктів ставатиме відомою громадськості, для того, щоб запобігти ще більшій паніці, окупанти розповідатимуть про халатність чи недбальство певних посадових осіб, прізвища яких вже встановлені і яких буде притягнуто до відповідальності», – додали у розвідці.

За даними ГУР, вже тисячі громадян росії намагаються терміново виїхати з території окупованого Криму. «Паніка в окупантів піднялася після серії вибухів на військових об’єктах», – кажуть у розвідці.

Останніми днями у Криму сталася низка вибухів одразу на кількох військових об’єктах, у тому числі на аеродромі Саки. Як писало агентство Reuters з посиланням на джерело в офіційних колах ЄС, внаслідок таких вибухів було знищено або виведено з ладу понад половину всієї авіації Чорноморського флоту росії.

Російська влада заявила про збиття безпілотників і роботу ППО, але жодних підтверджень своїх слів не надала. Користувачі соцмереж публікували відео, ймовірно, роботи російської ППО.

Українська влада офіційно не визнавала причетність до вибухів.