Після вибуху на аеродромі "Саки" путін звільнив командувача Чорноморського флоту рф

Коментарi:

У росії не коментують знищення російської авіабази в окупованому Криму. Але знайшли винного в тому, що завдано непоправної шкоди авіабазі.

Журналіст Юрій Бутусов з посиланням на джерела написав у Facebook про звільнення командувача Чорноморським флотом рф Ігоря Осипова. На його місце призначений віце-адмірал Віктор Соколов.

"За даними російських джерел, звільнений командувач Чорноморським флотом рф адмірал Ігор Осипов, — пише Юрій Бутусов. – Це найкраща демонстрація катастрофічних для Росії наслідків вибухів на авіабазі поблизу селища Новофедорівка в окупованому Криму. На авіабазі базується головна ударна сила Чорноморського флоту рф – 43-й морський штурмовий авіаполк. 9 серпня в результаті одночасних вибухів двох складів зберігання боєприпасів, за даними космічних знімків, знищено за мінімальними оцінками 8 російських бойових літаків, за даними Генштабу ЗСУ — 9 літаків.

Фактично 43-й полк розгромлений. Знищена приблизно половина боєздатних літаків і велика частина також дуже вартісного боєкомплекту, завдано важкої шкоди інфраструктурі авіабази.

Однак Міноборони рф ніяких втрат не визнало взагалі, а дані космічних знімків російська влада просто не коментує і робить вигляд, що нічого не сталося, хоча весь світ говорить про успішну і результативну атаку українців на російську авіабазу. Російська пропаганда мовчить і намагається відволікти на будь-які інші інформаційні приводи. Кремль демонструє абсолютну безпорадність і програш в інформаційній війні. Мовчить і Путін і його спікер Пєсков, а як пояснити , яким чином це вписується в заяви керівника рф, що «спецоперація йде за заздалегідь затвердженим планом»? Виявляється, росія не здатна надійно захищати Крим.

Цікаво, що навіть після знищення флагманського крейсера «Москва», на якому тримав свій прапор адмірал Осипов, його не зняли з посади. Але після вибухів, в результаті яких , за заявою МО рф, нібито не було ніяких втрат, адмірал втратив посаду.