У Миколаєві затримали на гарячому ще одного прокурора

Коментарi:

Затримання відбулося 21 серпня, але офіційно повідомили про нього тільки 25-го числа

Служба безпеки України ліквідувала схему по "відмазці" від кримінальної відповідальності за скоєння тяжких злочинів в Миколаївській області.

Налагодив її керівник одного з міських відділів Миколаївської окружної прокуратури.

Схема проста-за гроші прокурор вирішував питання про пом'якшення статті або зовсім уникнути відповідальності. Все залежало від суми, яку платив «клієнт».

Погорів посадовець на військовому, який є підслідним у провадженні за скоєння ДТП. Тому загрожувало від 3 до 8 років позбавлення волі. За 25 000 гривень прокурор мав пом'якшити. І замість ув'язнення військовий мав відбутися одним роком умовно.

Співробітники СБУ затримали фігуранта» на гарячому " під час одержання неправомірної вигоди. Йому повідомлено про підозру за п'ятьма статтями Кримінального кодексу: ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або витяг неправомірної вигоди службовою особою); ч. 1 СТ. 190 (шахрайство); ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі); а також ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15.

"Санкція статей передбачає позбавлення волі від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років, з конфіскацією майна», – уточнили в СБУ.

Відмітимо, що йдеться про начальника Очаківського відділу Миколаївської окружної прокуратури Олександра Комарчука. Він був другом, ставлеником і" касиром " керівника Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа, затриманого навесні за державну зраду.

Також варто згадати, що затримання відбулося ще 21 серпня, але повідомили про нього тільки сьогодні, 25-го числа.