У Миколаєві за держзраду затримали високопоставленого працівника прокуратури

Коментарi:

Зраднику загрожує довічне позбавлення волі

За фактами державної зради затримано керівника однієї з окружних прокуратур Миколаївської області.

Про це повідомила генеральний прокурор України Ірина Венедиктова.

Обчислив зрадника серед підлеглих керівника Миколаївської обласної прокуратури.

А викрили – спецпрокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону та слідчі СБУ.

«Нами зафіксовано, що цей, сором сказати, прокурор виконував злочинні завдання представників Росії. Прибічник «російського світу» систематично «зливав» ворогові відомості про кількість та місця утримання військовополонених збройних сил РФ, результати обстрілів Миколаївщини. Також ділився із «замовником» даними про загиблих військовослужбовців та цивільних та іншою цікавою для окупантів інформацією. В обмін він сподівався продовжити роботу в органах прокуратури у разі захоплення ворогом регіону, але забув, що за такі дії передбачено довічне позбавлення волі. Його діяльність вчасно вдалося зупинити та уникнути тяжких наслідків», – повідомила Венедиктова.

Читайте також Співробітник Снігурівського відділення поліції виявився зрадником

На жаль, багато зрадників.

Розслідується також ймовірна діяльність на користь ворога працівників правоохоронних органів, працівників виправних колоній, Держслужби статистики України, органів виконавчої служби, лісової галузі, митників, помічників народних депутатів України, інших громадян України.


За інформацією Злочинності.НЕТ, за держзраду затримано керівника Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа. Він обійняв цю посаду у березні 2021 року

Раніше Герман працював прокурором у Харківській області – очолював Красноградський відділ Першотравневої місцевої прокуратури. Цією місцевою прокуратурою керував нинішній прокурор Миколаївської області Володимир Говоруха, а Герман був його підлеглим. Красноград, у якому раніше працював Герман – місто районного значення з населенням 21 тисячі осіб.