Уродженець Миколаївщини здавав неіснуюче житло переселенцям в Закарпатті

28-річний уродженець Єланця створював фейкові оголошення про здачу в оренду квартир в Ужгороді для тих, хто покинув рідні домівки через бойові дії.

Також він "продавав" на OLX військову амуніцію – шоломи, розвантаження, бронежилети. Довірливі люди з різних регіонів країни в якості повної оплати відправляли гроші на його рахунки, а вони були оформлені на підставних осіб.після отримання грошей шахрай відразу зникав.

Відомо, що він обдурив, мінімум, п'ятьох. Серед ошуканих, які шукали безпечний притулок, є жінки з дітьми.

Цей аферист, перебуваючи в Первомайске, шахрайським шляхом заволодів телефоном довірливої жінки. Вліз в її мобільний додаток онлайн-банкінгу і змінив авторизаційні дані.

"Таким чином, шахрай отримав доступ до облікового запису і можливість розпоряджатися картковими рахунками», – розповіли деталі у відділі комунікації поліції Миколаївської області.

Шахрай постійно змінював місце проживання. До моменту скоєння злочинів він вже перебував у розшуку за скоєння злочинів у Запоріжжі. А спіймали його на Черкащині. Там провели санкціонований обшук, знайшли речові докази його кримінальної діяльності.

Викрили і припинили злочинну діяльність шахрая працівники відділу протидії кіберзлочинам в Миколаївській області Департаменту кіберполіції спільно з працівниками Першотравневого районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Першотравневої окружної прокуратури. Чоловікові загрожує до восьми років ув'язнення.