Затриманих навідників краще залишати до суду під вартою, інакше николаевцы влаштують самосуд, – Замазеева

Коментарi:

Глава Миколаївської обласної ради Ганна Замазеева розповіла, як в Миколаєві проходить перший день продовженої комендантської години.

"Колаборанти і сепаратисти є, сказати що їх багато, ми не можемо, але справа ділиться на три етапи. Перше – знайти їх, потім засудити і не дозволяти їм виходити під заставу, тому що наш народ готовий на самосуд. Всі, хто постраждав, їхні сусіди, близькі та родичі, чиї житлові будинки пошкоджені, чиє мирне життя зруйноване, вони свою злість переносять на колаборантів, тобто випустити їх під заставу – для них же це небезпечно. Потрібно залишати їх під вартою до нашої перемоги, або відправляти їх туди, на кого вони працюють", – розповіла Замазєєва.

Вона вважає, що навіть про попередні результати спецоперації говорити ще зарано. Можливо, перші підсумки будуть в понеділок. І озвучать їх правоохоронці.

"Результати ми поки не дамо, оскільки не можемо розкривати інформацію, поки триває комендантська година. Зараз проходять перевірку усі жителі Миколаєва. Тих, хто виїхав з міста вчора – перевіряли на блокпостах", – пояснила Замазєєва.

Вона додала, що перевірка жителів відповідними органами проходить по всіх житлових будинках і квартирах.

"Ходять прямо по квартирах – перевіряють кожну, перевіряють документи і мобільні телефони-перевіряють все", – додала Замазєєва.

Голава облради розповіла, що миколаївці з розумінням ставляться до таких жорстких заходів. Оскільки це питання подальшої безпеки всього міста.