До Миколаїва привезли побутову техніку на облаштування житла для переселенців

Миколаїв одержав частину обладнання на облаштування комфортних умов у місцях тимчасового проживання переселенців.

Чергову допомогу місту Миколаєву надали партнери із команди проекту USAID «Демократичне управління у Східній Україні» (DG East).

Це десять пральних машин, десять сушильних машин та 100 розкладних столів. Обладнання буде передано до шелтерів для забезпечення побутових умов для внутрішньо переміщених осіб, які знайшли тимчасовий притулок на базі міських дитсадків.

«Миколаїв, як і десятки інших міст, став тимчасовим притулком для переселенців. Побутова техніка разом із меблями є частиною міжнародної допомоги місту. У Миколаєві створено кілька шелтерів на базі дитсадків, де вимушено переміщені особи можуть оселитися на кілька діб, доки не вирішать, куди рухатися далі. Крім того, у шелтері можна смачно поїсти, викупатися та випрати речі», – каже Ганна Ганжул, директор Агентства розвитку Миколаєва.

Завдяки допомозі іноземних партнерів у шелтерах створено комфортні умови для проживання. Це маленька частина підтримки тих, хто потребує допомоги. Адже через постійні обстріли багатьом із переселенців повертатися вже нікуди.