Тенісистка з південноукраїнським корінням Цуренко пройшла кваліфікацію турніру WTA 500 в Істборні

Коментарi:

На трав'яних кортах британського Істборна триває турнір WTA 500 із призовим фондом 757 тисяч доларів.

У першому раунді кваліфікації восьмий номер посіву Леся Цуренко (№116 WTA) зустрічалася з Кімберлі Бірелл (№477 WTA). Вихованка південноукраїнської школи тенісу вже обігравала цю австралійку на турнірі WTA у Брісбені. І цього разу вона була сильнішою – 6:3, 6:1.

У другому раунді кваліфікації українка не без зусиль перемогла у двох сетах господарку кортів Хізер Уотсон (№ 102 WTA) – 6:2, 7:6 (6). У другому сеті Леся поступалася – 3:5, але потім відіграла сетбол. Леся здобула третю перемогу в чотирьох матчах із цією 30-річною британкою.

Таким чином, Цуренко вчетверте виступить в основі турніру в Істборні. Найкращий її результат – друге коло у 2016 та 2019 роках.

В основній сітці тут зіграють також українки Ангеліна Калініна, Марта Костюк та Даяна Ястремська.

Нагадаємо, що Цуренко тижнем раніше грала на турнірі WTA 250 у Бірмінгемі і поступилася в основній сітці колишній першій ракетці світу Сімоні Халеп – 1:6, 4:6. Цей турнір ще не завершено, але й румунка там теж зійшла з дистанції.

27 червня починається легендарний Вімблдон із призовим фондом у 40,35 мільйона фунтів стерлінгів! У цьому турнірі Великого Шолома Леся Цуренко потрапила до списку учасниць основної сітки. Спочатку Цуренко було заявлено через кваліфікаційні раунди. Проте через зняття з турніру хорватки Анни Конюх українка посіла її місце в основній сітці.

У кваліфікації одиночних жіночих змагань також може виступити вихованка миколаївської школи тенісу Катерина Байндль (Козлова).

Вімблдон відмовив у участі російським та білоруським тенісистам.