Батькам крейсера «Москва» кажуть, що їхні діти «десь у морі»

РФ засекретила список загиблих чи зниклих безвісти моряків-окупантів

Мати матроса-строковика з підбитого крейсера "Москва" Єгора Шкребця, який, за формулюванням командування, зник "десь у морі", заявляє про близько 200 поранених у шпиталі. Вони з чоловіком прибули до шпиталю в Скелястій бухті, де, за словами жінки, розмістили поранених моряків.

"Ми кожну обпечену дитину бачили. Не можу передати, як це важко, проте я своєї не знайшла. Там було всього лише двісті людей, а на крейсері понад 500. Де решта? І Краснодар підняли, і всіх інших, все обдзвонили, не можемо знайти", – розповіла Ірина Шкребець.

Її син Єгор служив коком на крейсері, проходив термінову службу. "Вони були на бойовому чергуванні, готували їсти. Із присяги, яка була 14 серпня, він був на кораблі", – сказала жінка. Перший раз після початку повномасштабної війни він зателефонував батькам і розповів, що вони взяли острів Зміїний.

Востаннє зв'язувався з батьками через Viber 9 квітня: написав із "лівого" номера. Батьки почали шукати Єгора після того, як стало відомо про потоплення "Москви". За словами Ірини, їх нікуди не пускали: "Ми поїхали в частину, у частині вийшов командир, розвів руками і каже: "Я вам нічого не скажу".

Я говорю: "Де мій син?", а він:

"Ну, в море десь".
Чоловік почав обурюватися:

"Що означає в морі? А ти де був?"

"А я взагалі не там був".
Згодом вони приїхали до ФСБ Севастополя, але до батьків навіть не вийшли.

Також росіянам не дали ознайомитися зі списком загиблих чи зниклих безвісти. А ще зовсім недавно тато цього зниклого кока, житель Ялти Дмитро Шкребець, гаряче підтримував звірства російських окупантів в Україні і просив Путіна продовжувати "спецоперацію".

Напередодні міноборони РосРФ опублікувало відео з моряками, що нібито вціліли, з крейсера "Москва" на плацу Севастополя. Експерти звернули увагу, що на параді було не більше ніж 210 військових. Водночас, невідомо, чи не є цей ролик постановкою, пише The Insider. Офіційно МО РФ заперечує загибель членів екіпажу Москви.