Хвалений російський «літаючий танк» Ка-52 українські десантники збили радянським ПЗРК "Ігла"

Коментарi:

"Збили російський гвинтокрил приблизною вартістю 15 млн доларів зброєю за 100 "баксів", за яку заплатили ще за "Совєтів", – жартують у бригаді

У 93-й ОМБр Холодний Яр розповіли нові деталі про знищення ворожого новітнього гелікоптера Ка-52 на Харківщині (йдеться про цей випадок).

Події розвивалися вночі: ворожі гелікоптери дуже низько кружляли над позиціями наших військових і буквально не давали їм підняти голову.

Зрештою, було прийнято рішення випустити по ворожій авіації дві зенітні ракети з ПЗРК "Ігла" – одна потрапила у теплову пастку, а от інша влучила прямісінько в новітній гелікоптер рашистів Ка-52. Він впав, ворог хотів ракетами з літаків знищити позиції наших військових, але безрезультатно.

"Оскільки вертоліт впав досить далеко від наших позицій, ближче до окупаційних військ, ми змогли близько підійти до нього лише вночі. А вдень літали туди дроном, аби роздивитися його згорілі уламки детальніше", – розповідають у бригаді.

Якщо підсумувати – ПЗРК "Ігла", розробка якої почалася ще у 1971 році, навіть і не помітила новітній "літаючий танк" Ка-52 рашистів, який, як виявилося раніше, можна збити навіть і з гвинтівки.