Коли в Миколаєві дадуть воду і що для вирішення проблеми роблять влада

Коментарi:

З вівторка у місті Миколаєві немає води. Коли ситуація налагодиться і що для цього робиться, під час вечірнього ефіру розповів мер Олександр Сенкевич.

Що трапилося

Нагадаємо, вода зникла 12 квітня через проблеми з електрикою. Протягом доби роботу насосів перевели на резервну лінію електропостачання. Працівники «Миколаївводоканалу» навіть встигли перевірити їх у роботі. Але в ніч на 13-те з'ясувалося, що є порив на лінії водопостачання. Нагадаємо, Миколаїв качає воду із Дніпра через Херсонську область. І водовід виявився пошкодженим саме на ділянці, що проходить через фронтову зону.

«Туди доступу нема. Тому швидко відновити водопостачання неможливо», – констатував Олександр Сенкевич.

Резервний план

Такий варіант розвитку подій міська влада передбачала ще на початку війни. І готувались до нього. Тому обладнали 8 свердловин у лікарнях міста, 3 із них уже працюють. Ще 5 свердловин запустяться найближчим часом.
Де брати воду городянам

Із завтрашнього дня, 16 квітня, «Миколаївводоканал» розвозитиме районами технічну воду. Фактично вона питна (як з-під крана), але краще її все-таки кип'ятити.

Сенкевич акцентував, що слід уникати товкучки у місцях роздачі води. Оскільки скупчення людей – потенційна мета атакувати окупантів.

Також воду можна набрати в джерелах та пожежних гідрантах. Де вони знаходяться, читайте ТУТ.

Питна вода

Як повідомив мер, сьогодні з керівниками підприємств, які торгують водою, провели нараду, на якій домовилися про фіксовану вартість – від 1,5 до 1,8 гривні. Цінове «мародерство» жорстко припинятимуть.

«Сьогодні виявились точки, у яких продавали воду по 10 грн. за літр. Цими випадками займається поліція. Таких ділків покараємо!», – пообіцяв Сенкевич.

Вразливим верствам населення бутильовану питну воду роздадуть із гуманітарних фондів міста. Її мало, бо розповсюджуватимуть за списками соцзахисту.

Проблемою займаються всі

Міський голова просить миколаївців потерпіти і з розумінням поставитися до ситуації.

«Якщо не вдасться підкорити водовід найближчими днями, забезпечуватимемо місто іншими шляхами. Питання займається на всіх рівнях влади, щоб налагодити існуючу систему та запустити систему резервного водопостачання», – пояснив Сенкевич.