Батько полковника армії РФ, який мешкає в Миколаєві, звернувся до російських військових, які вторглися в Україну

Полковник ЗС РФ Ігор Лимар народився у Миколаєві.

Тут він закінчив школу, працював на суднобудівному заводі «Океан», звідси вступав до Орджонікідзевського вищого зенітно-ракетного командного училища ППО ім. генерала армії Плієва. Сьогодні Ігор Лимар – полковник, заступник командувача 45-ї армії ВПС та ППО Північного флоту ЗС Росії, повідомляють "Новини N".

А батько полковника Лимаря, 78-річний військовий пенсіонер Михайло Іванович Лимар, мешкає у Миколаєві, у невеликому приватному будиночку у Корабельному районі. І над його будинком щодня пролітають ракети, які запускають військовослужбовці російської армії — тієї самої, де високу посаду обіймає його син. Надивившись на всі жахіття війни, на загибель мирних жителів, на страждання ні в чому не винних людей, Михайло Іванович Лимар вирішив звернутися до всіх російських військовослужбовців — насамперед до тих, що вторглися на територію України.

- Я звертаюся до всіх, насамперед до військовослужбовців, які перебувають на території нашої України, які виконують фашистський наказ президента Росії, щоб вони замислилися над тим, що творять, – заявив Михайло Іванович у своєму зверненні. Він закликав російських військових не виконувати злочинні накази. – Цим ви збережете свої життя, не буде горя вашим матерям, вашим дружинам, вашим дітям, – каже батько російського військового. Що ж до так званої «спецоперації», то її Михайло Іванович назвав злочином.

- Це злочин, великий злочин проти людства, і ніяка це не спецоперація... Слухаючи інформацію з деяких наших населених пунктів, зокрема Маріуполя, то, на мою думку, навіть німецькі фашисти такого не робили, як вони творять, – заявив Михайло Лимар. . Насамкінець він ще раз закликав російських військовослужбовців замислитися над тим, що відбувається в Україні.

– Зробіть усе, щоб не гинули військовослужбовці, діти, дружини, матері, батьки – одним словом люди. Вони ні в чому не винні, – закликав російських військових Михайло Іванович. Він також додав, що вірить у перемогу української армії, зважаючи на те, з якою мужністю вона захищає рідну землю.