Недосолені, холодні, несолодкі – місцева влада занепокоєна якістю шкільних обідів у закладах загальної середньої освіти Миколаєва

Коментарi:

В управлінні освіти відбулося обговорення проблем, пов’язаних з харчуванням дітей у закладах загальної середньої освіти.

До обговорення долучились заступник міського голови Анатолій Петров, очільниця управління освіти Ганна Личко начальник Комунального виробничого підприємства по організації харчування у навчальних закладах Петро Вашняк, очільниця управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Лариса Бурденко, директори закладів загальної середньої освіти.

Керівники закладів освіти, де є базові кухні та буфети, окреслили проблеми, з якими зітккнулись при організації харчування. Дітей, які харчуються, стало більше, виробничі потужності харчоблоків залишились на довоєнному рівні, повітряні тривоги зводять нанівець графіки харчування, їжа холоне. Директори зауважують, що діти не звикли до «меню Клопотенка», багато залишків їжі, особливо овочевих салатів; відзначають незадоволення дітей смаком страв (недосолені), напоїв (несолодкі); недотримання температури готових страв, доставлених до закладів.

Обговорювалися можливості заміни окремих страв у меню, зміни технології приготування овочів, поліпшення смакових якостей страв, раціональні способи доставки готової продукції, дотримання температурного режиму.

Лариса Бурденко внесла пропозиції для вирішення проблемних питань. Зокрема, провести додаткове навчання для кухарів; готувати страви винятково за єдиною технологічною картою; керівникам вести облік залишків страв, складати відповідні акти, на підставі яких вносити зміни до меню за погодженням з Держпродспоживслужбою. Для збереження температурного режиму готових страв використовувати марміти та термобокси, повідомляє управління освіти Миколаївської міської ради.