Військовозобов'язаним чоловікам з України можуть не продовжити право на перебування у Польщі

Коментарi:

У Польщі заявили, що військовозобов'язані українці мають зобов'язання перед своєю державою.

Як відомо, у Польщі заявили про готовність допомогти Україні у поверненні чоловіків призовного віку та підтримці війни проти росії.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш заявив, що військовозобов'язані чоловіки з України не продовжать право на перебування у Польщі без паспорта, передає FT.

За його словами, військовозобов'язані українці мають зобов'язання перед державою. Він додав, що чоловіки можуть депортуватися.

Зазначається, що на початок 2024 року у Польщі перебувало до 200 тисяч українських чоловіків.

Нагадаємо, низка українських консульств призупинила видачу документів для українців призовного віку.

Міністерство закордонних справ пояснило підстави для видачі довіреності на зупинення вчинення консульських дій за заявами громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років. Нагадаємо, відповідні дії призупинено до отримання додаткових роз'яснень щодо застосування закону про посилення мобілізації.

Як зазначили в МЗС, тимчасово не прийматимуться лише нові заяви, оскільки термін розгляду таких заяв може перевищити час, що залишився до набрання чинності законом про посилення мобілізації 18 травня. «Ми прагнемо вберегти громадян від ситуацій, коли замовлена послуга не зможе бути зрештою надана», – пояснили в МЗС.

Раніше Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що в умовах повномасштабної російської агресії головним пріоритетом є захист Батьківщини від знищення.