Батько Василаке заявив у суді, що саме син вкрав зброю та вистрілив у копа

Коментарi:

Підозрюваним у вбивстві поліцейського обрали запобіжні заходи

У Вінницькому міському суді пройшло засідання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваним у розстрілі поліцейського 20 квітня – Віталію та Валерію Василаке.

Сторона звинувачення просила відправити Василаку під варту без можливості внесення застави. Під час свого виступу прокурор заявив, що Віталій та Валерій Василаке хотіли залишити територію України.

"Після скоєння злочину підозрювані поїхали до себе додому, де взяли закордонні паспорти. Після цього вони ховалися у лісовій посадці неподалік місця свого проживання. Під час затримання у підозрюваних було вилучено закордонні паспорти", – сказав прокурор.

Він додав, що пістолет, з якого підозрюваний убив поліцейського, він закопав у лісі, а боєприпаси, що перевозилися, чоловіки викинули у водойму.

Валерій Васілаке

Підозрюваний у вбивстві поліцейського Валерій Василаке також виступив на засіданні. За його словами, він дуже шкодує про вчинене і не проти обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"Не розумію, як так сталося. Якби можна було все повернути, я б поміняв своє життя на життя поліцейського, скільки мені тут залишилося", – заявив Василаке.

Його відправили під варту на два місяці.

Валерій Василаке після оголошення рішення суду заявив, що у поліцейського стріляв його син.

"Вистрілив син, він мені сказав, що подумав, що поліцейський застрелив мене", – заявив Василаке.

Він додав, що зброю, яку вони везли, теж вкрав син.

"Хотіли просто сховати, щоб було", – додав Василаке.

Він підтвердив, що хотів разом із сином залишити територію України.

"Хотіли виїхати до Молдови, але я розумів, що це не реально", – заявив Валерій.

Віталій Васілаке

Під час судового засідання прокурор заявив, що саме Віталій стріляв у співробітника поліції.

«Він зробив мінімум чотири постріли в поліцейського. Після скоєння злочину саме він викинув в озеро, яке розташоване неподалік їхнього будинку, боєприпаси, що вони перевозили, а саме гранати», – заявив прокурор.

Віталій Василаке підтвердив, що саме він стріляв у поліцейського.

«Коли нас зупинив поліцейський, я думав, що він один, і коли його вдарив, я не знав, що є другий напарник. Я думав, що поліцейський, з яким я розмовляв, один, і сподівався, що він знепритомнів і ми поїдемо далі. Я не думав, що з'явиться другий поліцейський і відкриє вогонь машиною, де був мій батько. Я був у стані шоку, забіг за машину, автоматично дістав пістолет і відкрив вогонь поліцейським, але я не хотів його вбивати», – заявив Василаке.

Він також підтвердив слова батька, що гранати, які вони перевозили, належали йому.

«Там було дві шухляди з гранатами Ф-1, у кожній шухляді по 10 штук. Хотів закопати будинки до невизначених часів», – заявив Василаке.

Каже, що дуже шкодує про те, що сталося.

Вінницький міський суд відправив Віталія Василака, підозрюваного у вбивстві поліцейського під варту на два місяці без можливості внесення застави.