Убитий в Іспанії російський пілот Кузьмінов хвалився грошима та славою – Буданов

Коментарi:

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов прокоментував вбивство в Іспанії російського льотчика Максима Кузьмінова, котрий перегнав в Україну ворожий Мі-8.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню ВВС.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Кузьмінов хвалився навколишнім своїми грошима і своєю гучною історією викрадення вертольота. А також викликав знайомих дівчат із РФ.

"Це, на жаль, класична психологічна помилка людей. Коли люди розслабляються, у них з'являються гроші і вони нібито дивляться за своєю безпекою. Але водночас бажання слави застилає очі всім. І вони починають говорити "ти знаєш, хто я?", "Ось ти ж нікому, тільки ось тобі говорю".

Він вважає, що це помилка і ГУР у тому числі, оскільки за Кузьміновим треба було "доглядати, а не повірити тому, що "я дорослий, я знаю, як бути".

Нагадаємо, 28-річний пілот служив у 319-му окремому вертолітному полку військової частини 13984 у Приморському краї Росії. В ефірі телемарафону показали відео, на якому Кузьмінов розповідає, що під час служби на Далекому Сході зв'язався з українською розвідкою і, коли опинився в зоні бойових дій, перелетів до України на малій висоті в режимі радіомовчання.

Іспанські спецслужби не сумніваються, що льотчика Кузьмінова вбила РФ. У жовтні на російському ТБ вийшов сюжет про Кузьмінова, в якому фактично прямо дали зрозуміти, що його мають намір вбити як "зрадника".