У колишніх райцентрах на Миколаївщині льотчик Чкалов втратив дві вулиці і провулок

Коментарi:

Триває деколонізація.

У Новому Бузі триває перейменування вулиць в рамках деколонізації. Відтепер немає в місті вулиці в честь чилійського президента-масона Сальвадора Альєнде і черкеського грабіжника Степана Разіна. Відібрали назви в генерала Івана Панфілова, космонавтів Володимира Комарова і Павла Бєляева, льотчика Валерія Чкалова, червоноармійця Олександара Матросова (Шакір’яна). У селі Станційне позбулися вулиці Московської, перейменувавши її на Перемогу.
А в селі Новомихайлівку вулицю космонавта Юрія Гагаріна перейменували в Зелену.

Перейменування відбулося в Кривому Озері. В цьому колишньому райцентрі, виявляється, були і вулиця і провулок Чкалова. Тепер це вулиця Чумацька і провулок Чумацький. Немає тут вже згадки про Олександра Невського, поетів Лермонтова, Некрасова і Маяковського, адмірала Нахімова, генералісимуса Суворова і селекціонера Мічуріна. В Єланці з’явилися вулиці Яблунева і Весняна – замість Комарова і Гагаріна.

До речі, Дар’я Богданова, правнучка Валерія Чкалова зараз збирає гроші для ЗСУ. Вона громадянка Ізраїля і в рф внесена до списку «інагентів».

На Миколаївщині за останні чотири місяці перейменували 23 процентів вулиць у рамках деколонізації. Перейменувати потрібно ще 817 вулиць та провулків.