З'явилися фото знищеної установки ППО С-400 "Тріумф" у Джанкої

Коментарi:

З'явилося фото, як стверджується, знищеної системи ППО С-400 "Тріумф" у Джанкої після нічного прильоту по місцевому аеродрому.

Знімок публікують телеграм-канали.

Читайте МН у Telegram: тільки важливі новини

А партизанський рух "Атеш" вже з'ясував деякі подробиці про те, куди саме "прилетів" у Джанкої.

"Ми підтверджуємо успішність низки ударів, які були завдані вночі на території Джанкойського аеродрому", – йдеться у повідомленні партизанів.

Детонація та поразка С-400

Зокрема агенти "Атеш" підтверджують детонацію на об'єкті.

"Раніше на цій локації наші агенти фіксували підвезення довгих ящиків в обладнані капоніри", – зазначають у русі.

Крім того, за даними партизанів, вдалося вразити новітній комплекс С-400 "з вибухом пускової установки та серйозними ушкодженнями інших машин комплексу".

"Окупанти вірили у свій новітній комплекс ППО настільки, що розміщували склади з ракетами безпосередньо біля пускової установки", – кажуть у "Атеші".

Поразка у районі командного пункту окупантів

Також вони зафіксували серйозну поразку в районі командного пункту 5-го зенітного ракетного дивізіону 18-го зенітного ракетного полку 31-ї дивізії ППО 4-ї армії ВКС РФ.

"З міркувань безпеки наших агентів ми утримаємося від розкриття додаткової інформації. Подробиці передані Силам оборони України", – зазначили в "Атеші".

Також вони пишуть про десятки поранених і 20 зниклих безвісти російських військових, три знищені пускові установки і РЛС.

Офіційно РФ приліт у Криму не підтверджувала, але в районі Джанкоя перекрили дорогу.

Рано вранці російські телеграм-канали повідомили про прильоти в ніч проти 17 квітня по військовому летовищу в Джанкої. За їхнім припущенням удар міг бути подвійним: балістикою (ATACMS) та авіаракетами Storm Shadow.