Сили оборони повідомили, скільки часу потрібно "Циркону", щоб долетіти до Миколаєва, Одеси чи Дніпра.

Коментарi:

У Силах оборони півдня України розповіли, скільки часу потрібно російській ракеті "Циркон", щоб вразити низку міст України.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Так, "Циркон" долітає:

Одеса, Херсон, Миколаїв – до 1 хвилини;

Запоріжжя, Дніпро – до 2,5 хвилин;

Кропивницький – до 3 хвилин.

"Цирконом" вчора, ймовірно, було завдано удару по Києву. Військові ЗМІ повідомили, що ця ракета є, на відміну від "Кинджала", повноцінною гіперзвуковою.

Російська ракета 3М22 "Циркон" виявилася гіперзвуковою і кращою за "Кинжал"

Про це пише українське військове видання Defense Express.

У публікації йдеться про те, що перехоплення двох новітніх російських ракет ЗМ22 "Циркон" під час сьогоднішньої атаки по Києву, а також те, що уламки ракет виявилися великими, дозволили українським фахівцям знайти відповіді на головні питання щодо цього озброєння.

Головним питанням, яке досі не мало відповіді, – який саме двигун використовується у ЗМ22 "Циркон". Як дізнався Defense Express з власних джерел, в РФ все ж таки змогли розробити гіперзвуковий прямоплинний реактивний двигун.

Тобто "Циркон", на відміну від Х-47, "Кинжал", все ж таки є гіперзвуковою ракетою, яка може підтримувати постійну гіперзвукову швидкість. А не лише короткочасно розганятися до неї за рахунок твердопаливного двигуна, як у "Кинджала".

Швидкість ракети на кінцевому етапі – вдвічі вища, ніж у радянської Х-22, яку РФ також використовує для ударів по українських містах. Тому "Циркон" надскладний для перехоплення ракетою.