У Донецьку нашестя кадирівців – знімають «героїчні» відео і грабують містян, – зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на ранок 9 червня.

Триває 471 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації. Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом минулої доби там відбулося 43 бойових зіткнення.

На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку населених пунктів Оріхово-Василівка, Іванівське, Ступочки, Біла Гора, успіху не мав.

На Авдіївському напрямку противник здійснив невдалі спроби наступу неподалік населених пунктів Сєверне та Опитне.

Наші захисники відбили усі ворожі атаки в районі Мар’їнки. Противник зазнав втрат.

На Херсонському напрямку противник продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаційних ударів по Бериславу, Козацькому. Обстріляв Антонівку, Дніпровське та Херсон.

У Криму, зокрема, у Сімферополі, спостерігається тенденція замовчування ЗМІ факту знищення російськими загарбниками Каховської ГЕС та наслідків цієї катастрофи. Відомо, що місцева окупаційна влада занепокоєна можливою панікою серед населення.

У південно-західній частині окупованого Донецька відзначено перебування підрозділу «ахмат». Вони займаються грабежами цивільного населення, а також знімають постановочні відео про бойові дії.

У результаті ефективного вогневого ураження силами оборони по району зосередження бойовиків у тренувальному таборі, втрати ворога склали 56 осіб загиблими.

Авіація сил оборони України минулої добу завдала 19 ударів по районах зосередження особового складу та два – по ЗРК

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 5 пунктів управління, 6 районів зосередження живої сили, озброєння та техніки, два ЗРК, 8 артпідрозділів на вогневих позиціях.