«Друга армія світу» знов в онучах і кирзових чоботях, – вечірнє зведення Генштабу

Коментарi:

Інформація на вечір 8 червня.

Завершується 470 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Противник завдав ракетного та 27 авіаційних ударів, здійснив 30 обстрілів РСЗВ.

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої за кожен квадратний метр. На зазначених ділянках фронту відбулось 26 бойових зіткнень.

Наші захисники відбили усі ворожі атаки в районі Мар’їнки. На Херсонському напрямку противник продовжує вести оборонні дії. Обстріляв Берислав, Антонівку та обласний центр.

Окупанти продовжують використовувати наслідки скоєних злочинів у своїх цілях. Зокрема, людей, які евакуювались із затоплених населених пунктів, розселяють у пансіонатах та базах відпочинку, де вже розміщені військові підрозділи. Таким чином, вони намагаються убезпечитись, прикриваючись цивільним населенням.

Російське військове керівництво має значні проблеми з речовим забезпеченням своїх військ. Військовослужбовцям, які нещодавно підписали контракт у військових частинах, що дислокуються у місті Волгоград, видали чоботи замість черевиків з високими берцями. Контрактників змушують купувати військову форму за власні кошти.

Авіація сил оборони за добу завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу та два по ЗРК.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили п’ять пунктів управління, шість районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два ЗРК, 8 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях.