Миколаївські аферисти привласнили 1 мільйон гривень, які українці донатили відомому волонтеру та на лікування поранених бійців

Коментарi:

Чоловік із дружиною працювали за напрочуд простою, але дієвою схемою.

Чоловік та дружина з Миколаєва публікували на своїх сторінках у соцмережах відео відомих волонтерів (зокрема, фонду Притули), збори для військових підрозділів та лікування поранених. Однак у цих постах вони ставили дані своїх особистих банківських карток. На які згодом і приходили донати від українців – від 1 до 1000 гривень.

Шахраїв викрили співробітники Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими Голосіївського управління поліції Києва та у взаємодії з працівниками служб безпеки ПриватБанку та МоноБанку.

За попередніми підрахунками, вони встигли отримати перекази понад дві тисячі громадян на загальну суму понад мільйон гривень.

У будинку фігурантів провели обшук. Вилучено 9500 доларів, понад 25 тисяч гривень, ноутбук, мобільні телефони та банківські картки. На вилученій техніці кіберполіцейські виявили відеозаписи, які використовувалися для шахрайських дій.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. 27-річному підозрюваному може загрожувати до восьми років позбавлення волі. Після проведення першочергових слідчих дій та експертизи вилученої техніки та банківських карток буде надано правову кваліфікацію діям дружини фігуранта.

Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Голосіївської окружної прокуратури Києва.