Кадиров «спалив» постачання військової техніки з Китаю до РФ

Коментарi:

Це перший випадок, коли китайські броньовики були зафіксовані на озброєнні російських військ.

У Росії вперше було помічено китайську військову техніку. Йдеться про броньовані машини China Tiger, які нібито отримали «кадировці».

Про це повідомляє «Мілітарний» та Defense Express.

Так, 6 червня голова Чечні Рамзан Кадиров опублікував відео, в якому похвалився, що чеченський підрозділ «Ахмат» отримав на озброєння нову партію військової техніки. Аналітики зафіксували на кадрах вісім китайських броньовиків China Tiger.

Це перший випадок, коли китайську техніку було зафіксовано на озброєнні російських військ. Аналітичний проект Oryx також підтвердив, що росіяни отримали машини China Tiger, які виготовляє компанія Shaanxi Baoji Special Vehicles.

Журналісти зазначають, що наразі невідомо, як китайські машини потрапили до Росії. Це могло статися через треті країни чи прямі постачання, про які Пекін не знав або на які міг заплющити очі.

Що відомо про China Tiger

Ці броньовані авто створені на базі вантажівок для кращої прохідності. Екіпаж складається із двох осіб, здатних перевозити до дев'яти екіпірованих десантників. Машина китайського виробництва може їхати зі швидкістю до 115 км/год, запас ходу до 600 км, є захист від куль та уламків.

Ці машини мають озброєння ряду країн Африки та Центральної Азії, зокрема й Таджикистану.

Як Китай допомагає Росії

Китайська влада офіційно заявляє, що не постачає Росії зброю і не надає жодної військової допомоги. Однак Москва та Пекін раніше заявляли про посилення партнерства.

Зокрема, західні ЗМІ у розслідуваннях доводили, що Китай допомагає Росії виробляти зброю та спорядження. Йдеться про деталі до військової техніки, дрони, обладнання для авіації, а також бронежилети.