Бойове хрещення батальйону російських зеків – 100 поранених і вбитих, а 80 – чкурнули, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація станом на шосту вечора 4 червня.

Триває 466 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Сьогодні вночі противник застосував крилаті ракети повітряного базування Х-101/Х-555 та іранські “Shahed-136/131”. За уточненою інформацією, знищено 4 із 6 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 6 із 8 ударних БпЛА «Shahed-136/131».

Загалом протягом доби ворог завдав 7 ракетних та 25 авіаційних ударів, здійснив 20 обстрілів з РСЗВ.

На Херсонському напрямку противник продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаційних ударів в районах Берислав, Веселе. Від артобстрілів постраждали Козацьке, Тягинка, Іванівка, Дніпровське, Кізомис та Херсон.

Окупанти продовжують зазнавати великих втрат у живій силі. До підрозділу російських військ, який діє на захопленій території Харківської області, протягом тижня для посилення прибув особовий склад з числа колишніх засуджених у кількості 500 осіб. І після удару ЗСУ близько 100 осіб зазнали поранень різного ступеня важкості, зокрема, і не сумісних з життям. Після цієї події 80 осіб самовільно залишили свої позиції.

Авіація сил оборони за добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу.

Нашими захисниками було знищено розвідувальний БпЛА.

Підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ протягом доби уразили два райони зосередження озброєння та техніки, склад боєприпасів, два ЗРК та дві станції радіоелектронної боротьби.