Окупанти у фермерів крадуть комбайни, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на вечір 29 травня.

Триває 460 широкомасштабної збройної агресії російської федерації. Протягом доби ворог завдав двох масованих ракетно-авіаційних ударів по території. Вночі застосував крилаті ракети повітряного базування Х-101/Х-555 та іранські ударні БпЛА “Shahed-136/131”. За уточненою інформацією знищено 36 із 40 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 30 із 38 ударних дронів. Вдень противник застосував крилаті та балістичні ракети оперативно-тактичного ракетного комплексу “Іскандер” по Києву. 11 з 11 ракет були знищені.

Загалом, протягом цієї доби противник завдав 53 авіаційних удари та здійснив 20 обстрілів з РСЗВ.

На Херсонському напрямку противник продовжує вести оборонні дії. Постраждали від його обстрілів Качкарівка, Милове, Козацьке, Бургунка, Львове, Іванівка, Антонівка, Комишани, Дніпровське, Кізомис та Херсон.

Російські окупанти продовжують грабувати мирне населення. У Сватовому Луганської області у фермерських господарств забирають комбайни, вантажівки та іншу дороговартісну техніку.

Авіація сил оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три райони зосередження озброєння та техніки, склад боєприпасів, три засоби ППО.