Авіація нанесла 15 ударів по районах зосередження техніки ворога, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на ранок 29 травня.

Йде 460 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Сьогодні вночі російські терористи завдали чергового ракетного та авіаційного ударів «шахедами» по Україні. А напередодні вони завдали 97 авіаційних ударів, зокрема, було застосовано 59 іранських ударних БпЛА “Shahed”. 58 “шахедів” знищено нашими захисниками. Також ворог здійснив 39 обстрілів з РСЗВ.

На Херсонському напрямку противник продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаційного удару в районі Берислава. Постраждали Золота Балка, Михайлівка, Веселе, Козацьке, Миколаївка, Львове, Іванівка, Антонівка, Дніпровське, Кізомис та Херсон.

Авіація сил оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також шість – по його ЗРК.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три райони зосередження озброєння та техніки, ЗРК С-300 та «Тор», шість пунктів управління, станцію радіоелектронної боротьби, артилерійський підрозділ на вогневій позиції та склад боєприпасів.